Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan enkele vragen over de VakOpleiding KIOM Masseur die veel aan ons gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij dan kun je contact met ons opnemen. Vul dan even het vragenformulier in onderaan deze pagina.
Of bel ons op 0499-461041.

1. Moet ik meteen beslissen of ik de VakOpleiding KIOM Masseur ga doen?

Nee hoor, je kunt eerst een Basisweekend Masseren bij ons volgen en daarna besluiten om verder te gaan. Het is zelfs zo dat je de eerste vier weekenden als losse cursussen kunt volgen om pas daarna te besluiten om de opleiding helemaal af te maken. Je kunt dus op elk moment besluiten om de VakOpleiding te doen.

2. Is de VakOpleiding KIOM Masseur een erkende opleiding?

De VakOpleiding KIOM Masseur is niet erkend door het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aangezien de duur en de aard van de opleiding zich daar niet voor leent. Meestal wordt deze vraag gesteld in het kader van vergoedingen aan jouw klanten door de ziektekostenverzekering. Ook hier is tot op heden geen sprake van. Ontspanningsmassages en sportmassages worden op dit moment niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Of dat in de toekomst gaat veranderen is op dit moment niet te zeggen. In steeds meer sauna's, kuuroorden en gezondheidscentra is vraag naar onze KIOM Masseurs.

3. Wat is de studiebelasting van de VakOpleiding?

De VakOpleiding bestaat uit zes verschillende massagecursussen (weekenden) en 3 supervisies. Daarnaast is het erg belangrijk dat je het geleerde gaat oefenen. Wij raden je aan om regelmatig met medecursisten te oefenen en om oefenavonden bij te wonen.

4. Wat zijn de toelatingseisen voor de losse weekenden en voor de VakOpleiding?

Er zijn geen specifieke toelatingseisen. Als leeftijdsgrens hanteren wij een ondergrens van 18 jaar. Een bovengrens hebben we niet. Zolang er geen fysieke belemmeringen zijn kan iedereen bij ons leren masseren.

5. Ik heb al eens een massagecursus gedaan, kan ik vrijstelling krijgen van het basisweekend?

De ervaring heeft ons geleerd dat er veel verschillende massagecursussen gegeven worden. Wij kunnen dan ook niet inschatten welke kennis er reeds aanwezig is. Om die reden kan er géén vrijstelling gegeven worden bij het doorlopen van de VakOpleiding. In de praktijk hebben we nog nooit meegemaakt dat wij een cursist niets meer konden leren. Ook sportmasseurs krijgen bij ons een heel andere kijk op massage en leren zelfs in het Basisweekend Masseren erg veel nieuwe technieken.

6. Wat zijn de beroepsmogelijkheden met een KIOM Masseur diploma?

Het beroep van masseur is een vrij beroep. Iedereen kan zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een praktijk beginnen en zich masseur noemen, ook zonder diploma. Na het volgen van onze VakOpleiding heb je voldoende technieken, kennis en vaardigheden in huis om op een verantwoorde manier ontspanningsmassages te geven welke volledig zijn toegespitst op elke individuele klant.

7. Kan ik de gemaakte studiekosten terugvragen van de Belastingdienst?

In veel gevallen kun je kosten die je gemaakt hebt voor studiekosten of andere scholingsuitgaven terugvragen bij de Belastingdienst. Deze regelingen zijn echter afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Meer informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst.

Facebook