TAO training

Bij KIOM kun je drie trainingsdagen volgen rond de modules van TAO training.
Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.
Voor deze opleiding kun je eventueel subsidie aanvragen via het STAP-budget.


De opleiding is alleen voor vrouwen.

"Uitgelijnd in het midden,
in het oog van de storm.
Vind ik de rust in mijzelf.
Daarbinnen koester ik het kind en eer ik de wijze vrouw.
Vanuit totale vervulling,
reik ik uit in liefde .
Vol respect voor de elementen en de natuur,
voel ik de bedding van vele wijze vrouwen,
voel ik de bescherming en ruimte van wijze mannen.
Ik bevind me in een cirkel van liefde en van daaruit kan ik mijn werk doen.
Vanuit een diep en stil weten dat het nu tijd is om deze kennis door te geven."
                                                                                      -Femke-

KIOMTAO .jpeg


Nu te boeken (VOL):
Vrijdag 7 oktober 2022:
De weg naar Binnen,
en zondag 20 november 2022: Interne Alchemie,
en zondag 26 maart 2023: Het Derde Vuur - True Heart
Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.

Nu te boeken (VOL):
Zondag 8 januari 2023:
De weg naar Binnen,
en vrijdag 24 maart 2023: Interne Alchemie,
en zaterdag 3 juni 2023: Het Derde Vuur - True Heart.
Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.
Voor deze opleiding kun je op 1 november subsidie aanvragen via het STAP-budget. Je kunt dan al op 1 december starten met de eerste online module.

Nu te boeken:
Zondag 2 april 2023: De weg naar Binnen,
en vrijdag 30 juni 2023: Interne Alchemie,
en zaterdag 7 oktober 2023: Het Derde Vuur - True Heart.
Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.
Voor deze opleiding kun je op 1 november subsidie aanvragen via het STAP-budget. Je kunt dan op 1 december starten met de eerste online module.
Mocht het op 1 november niet lukken met de aanvraag, kun je op 1 januari nog eens proberen, je start dan op 1 februari met de online module.

Inschrijven kan via https://kiom.nl/opleiding-de-weg-naar-binnen

Tijdens deze trainingen neem ik jullie stap voor stap mee op het pad van vervulling en wijsheid. Met rituelen, interne alchemie en met moeder natuur als ons grootste voorbeeld. Eerst diep naar binnen, later op het pad steeds meer naar buiten. Het resultaat is dat we leren om beter om te gaan met onszelf, met elkaar en met het grotere geheel en zo ontstaat stap voor stap een mooiere wereld.

  IMG_6083.jpg

Wat kun je verwachten tijdens alle trainingen? 
Rituelen die je bedding, bescherming en veiligheid in jezelf laten ervaren en tools die je iedere dag van de rest van je leven kunt inzetten. Het leren van het tijdelijk afleggen van de maskers, de beschermingslagen die we in ons leven hebben opgebouwd om te overleven in deze hectische maatschappij. Trancereizen aan de hand van de windrichtingen en elementen, diep naar binnen in jouw innerlijk landschap. Interne alchemie, turning lead into gold. Ik leg je uit wat manieren zijn om jouw energiereserves zelf weer aan te vullen. Nieuwe levenskracht voor het vergroten van je bewustzijn en wijsheid. Voor meer levensmoed, respect, zelfliefde, vreugde, vertrouwen, daadkracht en stil weten.


We beleven deze dagen aan de hand van de elementen.

Vuur
We starten met een mooi openingsritueel rond het Vuur.

Aarde
In de mooie ruime zaal doen we Innerlijke Glimlach meditaties en/of  Dao Yin oefeningen op de mat.
Heerlijke oefeningen om diep te zakken in ons lijf, te leren om helemaal uitgelijnd door het leven te gaan en onze rug, bekkenbodem en psoas spieren te helpen ontspannen.
We gaan op reis door ons innerlijk landschap.

Water
Turning Lead into Gold. Je krijgt uitleg hoe je via een intern alchemistisch proces ruwe seksuele energie kunt transformeren in pure nieuwe levenskracht

Je krijgt inzicht in wat de grote voordelen van taoïstisch trainen zijn, zoals een vergroot bewustzijn, stuwing onder jouw ontwikkeling, meer levenslust en plezier, leven vanuit overvloed (ipv leegte) en zoveel meer zelfliefde. Daarnaast zullen we het hebben over het inzetten van de kracht van seksuele energie en over seksuele beschaving, over het vrijwillig begrenzen, over de onmogelijkheid van het onderdrukken van deze krachten en over de pornografische verslaving van het mannelijke en facilitering door het vrouwelijke in onze maatschappij.  Over het kwijtraken van de stroom van seksuele energie, deze niet meer kunnen vinden en hoe je daar weer uitkomt en kunt genieten tot op hoge leeftijd van de heerlijke stromende energieën.  We zullen in een korte meditatie leren hoe je een vonkje, een sprankje energie kunt opwekken en hoe je dat kunt opslaan. 

Hout
Tijdens de lunch is er een grote pan verse soep en is er tijd om in het prachtige bos, jouw plekje bij het ven, een boom of ergens in de zon in het gras te zoeken, alles te laten bezinken en jouw diepste verlangen als een zaadje te planten. Op de locatie Boschhoek hangt een wonderlijke en prachtig transformerende energie en er is naast de mooie houten zaal, een ven, veel bos, een moestuin en een yurt. 

Metaal
Na de lunch blijven we, indien het weer het maar even toelaat buiten en doen we wat Chi Kungs voor meer doorstroming van energie en gaan we IJzeren Hemd houdingen leren; zoals bijvoorbeeld de Omhels de Boom, de Schildpad en de Waterbuffel. IJzeren Hemd houdingen zijn houdingen die vaste gestagneerde energie in bindweefsels weer in beweging kunnen zetten. Energie die zo vastzit dat je ze met de meest Chi-Kungs niet loskrijgt en door IJzeren Hemd houdingen weer vrij kan gaan stromen. 

Water
Binnen in de zaal gaan we in diepe ontspanning en met een sprankel energie de  reis naar binnen maken, zoals bijvoorbeeld kennismaken met het maken van Medicijn. De ruwe Yinne energie uit de aarde via jouw onderbuik, bekkenbodem en rug omhoog geleiden, opschonen en in de schedel laten versmelten met de lichte en heldere Yange energie van de zon en sterren. Wanneer deze energieën zich vermengen ontstaat Medicijn, wat we kunnen gebruiken en opslaan in onze buik.

Vuur
We sluiten de trainingsdagen af zoals we begonnen, bij het vuur.
Ik zal nog wat vertellen over de drie taoïstische sporen van de Seksuele Kungfu en over weerstand in trainen die iedereen op een bepaald moment tegen gaat komen. Er is ruimte voor vragen. We sluiten daar ook samen de dag af met het sluiten van de cirkel.

Alle oefeningen die we deze dag doen en alle informatie en nog veel meer uitleg, vind je terug in de online trainingsmodule. 
Wil je precies weten wat er in deze module zit kijk dan even op deze pagina

En dan nog dit: We hebben het veel over seksuele energie en daarmee werken, waardoor misschien een verkeerd beeld ontstaat van wat we die dag gaan doen. Veiligheid en je veilig voelen is in al mijn trainingen en ook in de Seksuele Kungfu een vereiste. In de groep blijven bij deze training daarom de kleren aan en werken we alleen met sprankjes seksuele energie. Er is in de reizen, meditaties en oefeningen geen uitwisseling met anderen.

Wel zal de energie van de groep ieders proces verdiepen en is er tijd om wat te delen of te vragen

Heerlijke en diep transformerende dagen voor jou en dat samen met een groep gelijkgestemde vrouwen op een prachtige plek in de natuur.

Een overzicht van alle online trainingen vind  je hier maar koop deze modules niet apart, je krijgt ze wanneer je de opleiding bij KIOM volgt.
Wil je de trainingsdagen niet volgen, maar wel 50 euro korting krijgen op de aanschaf van een online module, gebruik dan de kortingscode: FEMKELEMMENS-50

 

TAO vuur.jpg   

We zijn op een prachtplek en gaan natuurlijk ook naar buiten en hebben daar contact met alle elementen. Er is bos, aarde, een ven en een vuurplaats. Er is veel rust en ruimte voor iedereen.

Deze opleiding is alleen voor vrouwen.

Locatie-11.jpg      

De prachtige cursusruimte op Landgoed Boschhoek vlak bij Nuenen.

Deze training wordt gegeven door Femke Lemmens en duurt van 09.30 tot uiterlijk 18.00 uur

"Vanaf het moment dat ik 8 jaar geleden in aanraking kwam met het taoïstische gedachtegoed wist ik meteen dat deze eeuwenoude kennis van deze moderne mysterieschool voor mij goud waard was. Het heeft me uit mijn burn-out geholpen en verzachtte ook mijn PMS klachten door meer hormoonbalans .
Meer energie betekent ook meer levenslust, meer passie en meer geluk. De warme stroom van energie is de motor onder mijn spirituele ontwikkeling. Het trainen heeft me geleerd om dicht bij mezelf te blijven, in het oog van de storm, ook tijdens het behandelen en lesgeven. Daarom zou mijns inziens iedere masseur en wie er maar met mensen werkt deze training moeten volgen. Om er zelf van te profiteren en om deze kennis weer door te geven.
Ik voel aan alles in mijn lijf dat het waardevol en belangrijk is om deze kennis van de interne alchemie uit te dragen. Ik heb in 2021 mijn eerste workshops gegeven op het Lorelei vrouwenfestival en begin 2022 gaf ik mijn eerste trainingsdag aan een groep van 12 vrouwen op de prachtige en magische locatie Boschhoek in Nuenen. Ik voel me vereerd om overdrachtspartner te zijn voor Tao training. En om groepen vrouwen een stukje mee te nemen op het pad van Interne Alchemie en Wijsheid."

   KIOM Femke Nijmeijer.jpg 

 

Enkele reacties van cursisten over de trainingsdagen

"Het was een fijne locatie en er hing een prettige sfeer. Ik denk dat ik de goede tools heb gekregen om mezelf energetisch te beschermen."  Vicky

"Ik heb veel informatie plus oefeningen gehad. De docent is zeer kundig, luisterde goed en stond open voor vragen." Dorette

"Fantastische locatie, liefdevolle energie. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en je veilig voelen. Echt een dag voor jezelf." Anoniem

"Het was een superfijne cursus met een open sfeer en een plek om jezelf te vinden." Monique

"Deze dag heeft mij precies gegeven waar ik naar op zoek was." Anoniem

"Ik heb vandaag mijzelf weer teruggevonden." Anoniem


"De cursus is wat mij betreft iedereen aan te raden. Het heeft me zoveel energie gegeven, dat ik echt even niet weet wat me overkomt. Ben nog aan het leren om het bij mezelf te houden, dus mijn omgeving heeft nu ook erg genoten van al die levensenergie van mij. Heb vandaag dan ook fantastische massages kunnen geven. Voel me erg enthousiast ook over de modules, kan bijna niet wachten om het elke dag ta gaan beoefenen! " Celine

"Het was een prachtige dag in een schitterende omgeving. Op cellulair niveau heeft het veel losgemaakt en in gang gezet (ik heb in tijden niet zo goed geslapen als vannacht). Ik had de laatste weken veel pijn in m’n lijf, daar heb ik nu (een dag later) ook geen last meer van. Ik voel me alsof ik 3 dagen zou kunnen slapen, terwijl ik voorheen dus echt behoorlijke slaapproblemen had. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat dit op de lange termijn doet. Zelf had ik nog zoveel meer achtergrond/theorie willen horen, daar meer bij stil staan, want die is fascinerend. Maar ik begrijp; er zitten maar zoveel uur in een dag. Ik ga dus graag met de materie aan de slag, om te ontdekken wat het allemaal nog meer voor moois brengt als je dit in je dagelijkse leven gaat integreren!"  Jessica

"Het was een heerlijke dag! Echt genoten en zeker iets om mee door te gaan en uit te diepen met de extra module. Ik heb dan ook veel zin om het toe te passen in mijn wekelijkse ritme! Femke is ook zo fijn om naar te luisteren en bij te zijn. Zo veilig en helder." Esther

 

 

 

Facebook

Kosten?
999 euro per persoon voor traject van 3 trainingsdagen inclusief onbeperkte toegang tot de betreffende online modules.

Deze drie trainingsdagen vormen samen met de online modules de opleiding De Weg naar Binnen.
Voor deze opleiding kun je subsidie aanvragen via het STAP-budget.

 Voor wie?
Deze cursus is alleen voor vrouwen. Ervaring is niet nodig. 

Minimum leeftijd is 18 jaar.

Wanneer?

Inschrijven is weer mogelijk. Zie data en link naar inschrijfformulier in de tekst

Inschrijven?

Geef aan welke cursus(sen) of opleiding je wilt volgen en op welke data.

Annuleren en verzetten

Annuleren en/of verzetten

Annuleren is altijd mogelijk. Verzetten kan alleen indien er plaats is in de volgende cursus. Graag verwijzen wij voor de kosten van annuleren of verzetten naar onze Algemene Voorwaarden.

Let op! Iedereen die via het Stap-budget een opleiding volgt dient 80% van deze opleiding ook daadwerkelijk gevolgd te hebben. Lukt dit niet dan moet de verkregen subsidie door de cursist aan het UWV worden terugbetaald. Vragen hieromtrent kunnen alleen door het UWV beantwoord worden.
 

Niet doorgaan van de cursus

Indien door KIOM wordt besloten dat een cursus of cursusdag geen doorgang kan vinden wordt de cursus in overleg kosteloos verplaatst of vindt 100% restitutie plaats.